VervelingVerveling

Verveling kan omschreven worden als een onaangenaam gevoel van lusteloosheid, desinteresse, en hangerigheid. In veel gevallen treedt verveling op als het doen van leuke en interessante dingen je wordt ontnomen. Een 2e mogelijkheid van verveling kan een gebrek zijn aan prikkels, prikkels die als saai of eentonig ervaren worden.

vervelingOndanks dat je vaak het gevoel kan hebben dat alles tegens zit en je je hierdoor gaat vervelen zijn er toch genoeg mogelijkheden dit tegen te gaan. De truc is om creatief te zijn en ook echt iets te ondernemen om verveling tegen te gaan.

Verschillende vormen van verveling
Een veel voorkomende vorm van verveling is een soort futloze landerigheid, het gevoel van nergens zin in hebben, en een gebrek aan energie dat vaak resulteert in gapen en/of slaperigheid.

Een 2e soort van verveling is het verlangen naar sensaties. Deze sensaties kunnen tijdens verveling ook negatief uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan baldadigheid, pesten, of zelfs vandalisme.

Verveling treedt meestal op als er niks om je heen gebeurt of jou niks intereseert. Maar het heeft ook te maken met dat je jezelf nergens toe kunt zetten om te gaan doen. De één heeft meer prikkels nodig om zich te vermaken dan iemand anders. Sommige mensen vinden het helemaal niet erg om een dagje alleen door te brengen, terwijl een ander geen idee heeft hoe die de dag door moet komen.

Wat te doen?
Op de homepagina zijn een 10tal tips beschreven om verveling tegen te gaan. Mocht je hier niks voor jou tussen vinden dan verwijzen we je graag door naar de categoriepagina waar het mogelijk is anti-verveeltips te vinden welke meer op jou interesses zijn afgestemd. Daarnaast staan er op de site genoeg andere artikelen om verveling tegen te gaan.

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial