10 verkoelende spelletjes voor buiten


Het weerbericht voorspelt een hittegolf? Dan kan je maar best voor wat verkoeling zorgen. Dat kan door tal van verkoelende zommerspelletjes voor buiten. Deze spelletjes zijn ook perfect tegen verveling in zomervakantie. 

Is het warmer dan 20 graden buiten? Dan zijn deze spelletjes perfect geschikt als leuke activiteit met vrienden en vriendinnetjes. Wie durft de uitdaging aan?

Waterspelletjes voor buiten

Er zijn tal van leuke buitenactiviteiten die je met het gezin kan spelen ofwel met kennissen en vrienden. Hieronder geven we een boel voorbeelden van spelletjes en activiteiten die jij buiten kan organiseren.


Water in beker overgieten

Een heel leuk en simpel waterspelletje voor buiten, is het overgieten van water van beker tot beker maar wel door het water achter je uit te kappen. Het lijkt makkelijker maar dat is het niet. Probeer het zelf maar eens uit en probeer niet te morsen :).

water overgieten beker
Bron: www.agirlandagluegun.com

Met zwembaden gooien

Ook een leuk spelletje waar je weinig of geen materiaal voor nodig hebt, is het spel waar je enkele zwembanden opblaast en deze probeert over een andere persoon te gooien. Je kan eventueel werken met een puntensysteem om het nog extra leuk te maken.

feestje zwembanden
Bron: www.thelittlegym.com

Bekers omver schieten met waterkanon

De meeste kinderen hebben thuis nog wel ergens een waterkanon liggen. Heb je dat niet, dan kan je dat zeer goedkoop aanschaffen in Action, Bazaar of zelfs op een rommelmarkt. Zet lege bekertjes om een tafel in de tuin en probeer ze er allemaal af te schieten. Verander telkens de afstand tot de bekers en kijk wie de meeste punten haalt.

bekers schieten waterkanon
Bron: www.momalwaysfindsout.com

Verfpistool voor kinderen

Als je de kinderen iets artistiek wil laten doen, dan kan je bijvoorbeeld kleine waterpistolen vullen met waterverf in plaats van gewoon water. Het is dan de bedoeling dat de kinderen op een schilderstuk spuiten en daarmee een leuke tekening creëren. Best wel even kleding aandoen die mag vuil worden.

verfpistool voor kinderen

Waterballon pinatas

In plaats van een snoep pinata kan je een waterballon pinataspel houden. Vul ballen op met water en hang ze met een touw vast aan een boom. Kinderen moeten dat de ballonnen stuk slagen en zoveel mogelijk punten scoren. Lekker verfrissend spel voor in de zomer.

waterballon pinata stuk slagen
Bron: www.theidearoom.net

Pingpongballen met waterpistool afschieten

Ook een leuk en simpel spelletjes is met een waterpistool pingpongballen van een stokje schieten. Maak de afstand groot genoeg zodat het lekker moeilijk wordt. Deel punten uit.

pingpong ballen schieten
Bron: planetoftheapels.blogspot.be

Waterballon baseball

Een zeer verfrissend spel want je gaat er ook zeker nat van worden is natuurlijk waterballon baseball. Het is natuurlijk de bedoeling dat je de waterballonnen niet stuk slaagt maar denk je dat het gemakkelijk is? Kom er nu achter en speel een potje baseball.


waterballon baseball
Bron: www.overstuffedlife.com

Waterspons werpen

Lekker verfrissend is met een waterspons naar elkaar werpen. Je wordt er lekker door verfrist en het is gewoon leuk. Wie heeft er nu geen spons in huis. Het kan in elk huishouden gespeeld worden. Werpen maar!

waterspons werpen
Bron: www.theresourcefulmama.com

Maak grote zeepbellen

Wat ook veel door kinderen gespeeld wordt, is het maken van grote zeepbellen. Soms zijn de zeepbellen zo groot dat je er zelfs kan in gaan staan. Probeer het zelf. Zo een kidje kost niet veel in de speelgoedwinkel.

grote zeepbellen maken
Bron: innerchildfun.com

Waterglijbaan

Er is niets leuker dan glijden op een waterglijbaan. Wanneer je in je tuin een beetje helling hebt, is deze ideaal om een waterglijbaan te maken. Iets wat de meeste kinderen tegen verveling in de zomer weten te appreciëren.

waterglijbaan
Bron: www.woohome.com

Zelf nog ideeën?

Heb je zelf nog verfrissende waterideeën? Stuur ze ons door in een reactie onderaan het artikel.

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial