Soorten verveling

 

Soorten verveling

Niet alle soorten verveling zijn gelijk. Wetenschappers hebben verveling in 5 verschillende categorieën onderverdeeld. Apathische verveling leunt sterk aan bij depressie althans dat beweert Huffington Post.

De verschillende categorieën van verveling liggen aan de basis van de mentale activiteit en kan variëren van kalm naar nerveus. Hier worden negatieve of positieve gedachten geassocieerd met verveling.  Er zijn dus 5 vormen van verveling waarvan de laatste vorm bestudeerd is door de Universiteit van Konstanz en de Thurgau Universiteit.

 

En dit zijn de vijf vormen van verveling:

1) Onverschillige verveling
Dit type van verveling zorgt er voor dat mensen zich gaan terugtrekken en onverschillig zijn. Deze mensen zijn wel ontspannen.
2) Kalibrerende verveling
De mensen met dit type verveling, zijn vatbaar voor afleiding en ervaren een zeker onzekerheid over hun omgeving en zichzelf.
3) Zoekende verveling
Dit type verveling uit zich in rusteloosheid en het actief zoeken naar afleiding of verandering.
4) Reactieve verveling
Deze verveling zorgt er voor dat mensen die in een vastbesloten situatie zitten, dit proberen te veranderen met een specifiek alternatief.
5) Apathische verveling
Apathische verveling is recent ontdekt, en lijkt sterk op een depressie. Mensen voelen zich hulploos en ongeholpen.

 

Voor- en nadelen

Verveling kan zowel voor en nadelen hebben. Meestal leidt verveling tot concentratieverlies waarbij we onze omgeving hiervan de schuld geven. Verveling wordt hierdoor ook gelinkt aan een verhoogde kans op hartproblemen of juist een verhoogde creativiteit op school of op werk.

 
Anti-vervelingstips

Op onze site vind je een hoop tips om die verveling te stoppen. Zowel voor jong en oud als voor jongens en meisjes.

 

 

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial