Pokémon gamers: gedekt bij schade of niet?


Pokemon speler verzekering

Het Pokémon game wordt gespeeld door jong en oud en is ideaal wanneer men zich thuis verveelt. Wist je dat je 55 euro boete kan oplopen wanneer je niet oplettend bent voor het verkeer. Wees dus gewaarschuwd. Maar wat gebeurt er als je onoplettendheid leidt tot een ongeval? Ben je dan wel verzekerd?


Het Pokémon spel

Het Pokémon Go spel dat op 6 juli voor het eerst uitkwam, wordt ook wel een augmented reality-game spel genoemd. Tekenfilmfiguurtjes die in de echte wereld verschijnen, die je dan moet zoeken en vangen met een Pokémonbal.  De spelers kunnen zo in het spel opgaan dat ze zich niet meer bewust zijn van wat er rondom hun gebeurt.

We hebben het allemaal zelf al gemerkt. Pokémon gamers zie je overal en ze zijn onoplettend voor het verkeer. Ondertussen komen ook de eerste meldingen binnen van ongevallen die de Pokémon Go gamers veroorzaakt hebben. Je riskeert dan ook een boete van 55 euro wanneer ze je betrappen op onoplettendheid.

Zelfs in Amerika is het ondertussen een strafbaar feit geworden wanneer je ‘onoplettend gedrag’ vertoont voor het verkeer.

Wat met verzekering

Pokémon gamer – autobestuurder

Bent u geen zwakker weggebruiker maar veroorzaakt u een ongeval tijdens een onoplettendheid bij het besturen van een wagen? Ook dan zal de BA nog tussenkomen om de schade aan derde te betalen.

onvoorzichtige pokémon speler
Onvoorzichtige Pokémon speler

Wanneer u de wagen uitstapt om een pokémon te vangen maar iemand gaat aan de haal met uw wagen? Dan zal de dekking diefstal in uw verzekering niet tussenkomen in geval van diefstal. Ook niet wanneer u een omniumverzekering heeft met dergelijke optie.

Pokémon gamer – zwakke weggebruiker

Fietsers en Voetgangers worden in België nog altijd aanzien als ‘de zwakke weggebruiker’. Als je als voetganger of fietser wordt aangereden door een wagen, dan zal de BA BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID° van het voertuig de LICHAMELIJKE schade betalen.


De premie van de autobestuurder zal wellicht niet stijgen als kan aangetoond worden dat het allicht een fout is van de zwakker weggebruiker.

De schade die de autobestuurder leed door een onoplettende pokémon go speler, zal kunnen verhaald worden op de FAMILIALE polis van de voetganger of fietser. Wel zal de gamer franchise moeten betalen dat ongeveer rond de 200 tot 250 euro ligt.

Tips voor pokémon gebruikers

  • Speel geen Pokémon games wanneer u met de auto rijdt. Het is levensgevaarlijk.
  • Sommige Pokémon apps zijn fake apps en stelen uw inloggegevens en meer.
  • Probeer op je omgeving te letten dat je nergens over struikelt of blijft vasthaken.
  • Loop zeker niet langs spoorwegen.
  • Betreedt geen domein van andere personen zonder toestemming.
  • Steek je Iphone of Smartphone niet in je achterzak. Dat verhoogt aanzienlijk de kans op diefstal.
  • Zorg dat je een familiale polis hebt.
  • Heeft men toch een ongeval veroorzaakt of is men verwikkeld in een ongeval? Probeer dan getuigen te strikken.
  • Draag zeker een fluo vestje bij donker weer. Zeker ‘s nachts. Ook overdag is het geen overbodige luxe wanneer je een paar uurtjes gaat pokémons vangen.

Heb je zelf nog tips die je wil delen om het spel veiliger te maken? Stuur dan een reactie onderaan dit artikel.

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial