Educatieve apps voor jong en oud


Educatieve apps

Wanneer de verveling echt toeslaat is het misschien interessant om niet gewoon een game te spelen op je smartphone of tablet maar gewoon een app te installeren waardoor je ook dingen kan aanleren. Er zijn verschillende gratis apps die je in een mum van tijd kan downloaden en je daadwerkelijk op het einde van de dag slimmer geworden bent? Geïnteresseerd? Kijk dan hieronder welke apps ik gevonden heb om ook jouw tijd op een educatieve manier door te brengen.

 

duolingo app

Duolingo app

Duolingo vind ik een fantastische app want je kan gewoon gratis een andere taal leren. Met deze app kan je ook eerst een kennistest afnemen zodat je niet helemaal van in het begin een taal hoeft aan te leren. Na de test word je in de juiste categorie geplaatst en kan je zo verder de taal van jouw dromen aanleren. Voor mij komt deze op nr°1.

Geschikt voor iOs en Android.

Bron: https://www.duolingo.com/

duolingo app

Photomatch app

Het is bijna ondenkbaar maar met deze app is het makkelijk en snel je huiswerk maken. Gewoon een foto maken van je rekenoefeningen en de app berekent voor jou de uitkomst. Beter nog, wanneer je wenst legt de app ook uit hoe je aan die berekening komt. Photomatch werkt wel minder goed bij handgeschreven tekst. Enkel bij getypte rekensommen zal de calculator goed werken. Voor mij komt deze app op nr°2. Deze is ook gratis te gebruiken.

Geschikt voor iOs en Android.

Bron: https://photomath.net/en/

Voor wie houdt van de natuur, hebben we de volgende apps voorhanden:
PlantSnap

PlantSnap app

Volg je een wetenschappelijke richting, dan kan deze app wel handig zijn. Met deze app trek je een foto van een bloem en de app doet zijn werk. In een mum van tijd heb jij de juiste benaming van de plant. Werkt enkel bij degelijke kwaliteitsfoto’s. We hebben ook al gemerkt dat er nog altijd fouten gemaakt worden bij de identificatie van planten. Als je op zoek gaat naar eetbare planten, check zeker dubbel of het wel de juiste plant is. Deze software is nu nog gratis.

Werkt op iOs en Android.

Bron: http://plantsnap.net

BirdSnap

BirdSnap app

Een app gelijkaardig aan de PlantSnap, hebben we ook BirdSnap waarmee dat je in een handomdraai een vogel kan identificeren aan de hand van een kwalitatieve foto.

Werkt op iOs en Android.

Bron: http://birdsnap.com

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial