37 Anti-verveeltips voor thuis


Antiverveeltips voor thuis

Tegen verveling thuis

Vervelen doe je voornamelijk als je thuis zit en je weet niet wat doen. Als je vrienden op vakantie zijn en je ouders zijn er niet? Het is daarbovenop ook nog eens slecht weer. Je bent helemaal alleen en geen benul wat te doen. Dan hebben we voor jou enkele anti-verveeltips voor thuis.
Tip 1 – make-up looks

Meiden kunnen thuis hun make-up doos bovenhalen en gewoon verschillende looks uittesten die je zou kunnen dragen voor ‘next friday’ night. Je kan ook met heel donkere of gekke kleuren beginnen te spelen. Een leuke tip is bijvoorbeeld dat je één kant opmaakt en de andere kant helemaal niet. Leuk voor op je Facebook of Instagram te plaatsen.

Tip 2 – Garderobe uitmesten

Duik je kleerkast in en probeer verschillende combinaties van kledij uit. Zo kom je nog tot creatieve ideeën en eventueel nieuwe looks die wel in de smaak vallen. Onderhand kan je ook nog eens je kast oprommelen en kledij die je absoluut niet meer aandoet, in een aparte zak gooien voor het het containerpark of voor een kledingruilfeestje :). Wanneer je kast er weer mooi en netjes uitziet dan krijg je er meestal toch wel een goed gevoel bij.

popcorn en filmTip 3 – Fastfood en film

Waarom niet gewoon fastfood bestellen en een lekker filmpje opzetten. Dat vind ik soms zo heerlijk en de tijd gaat snel voorbij. Wil je nog meer tijd besteden, dan kan je zelf een lekkere pizza bakken die je zelf belegd. Natuurlijk frisdrank een een bakje popcorn mag er niet aan ontbreken.

Tip 4 – Bucket list maken

Het is altijd wel leuk om tegen de verveling een ‘bucket list’ te maken. Dat is eigenlijk een lijst waar je opschrijft welke dingen je in de toekomst nog wilt gaan doen. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je het realistisch moet houden zodat je die dingen ook daadwerkelijk waar kan maken. Daar wordt je dan ineens ook een stuk blijer van.

Tip 5 – Lees eens dat boek 

Zeker en vast heb je nog ergens een boel liggen waar je nooit bent aan toe gekomen omdat je het te druk had. Of misschien moet je van school uit nog wel een boekbespreking maken. Dan is het nu zeker de moment om dat boek van de boekenkast te halen en het te lezen.

Je kan ook gratis e-books lezen natuurlijk afhankelijk van wat je wilt.

Tip 6 – Kamer opruimen

Niet zo een leuke bezigheid maar wel een ideaal moment om je kamer op te ruimen. Je kan er ook een timer op zetten van bijvoorbeeld 10 minuten en dan kan je dat altijd doen elke dag.

Tip 7 – Playstation, X-box en Wii

Zeker heb je nog een kast vol spellen die je al lang niet meer gespeeld hebt of speel gewoon je favoriete games online met anderen.

Tip 8 – Favoriete muziek

Ben je alleen thuis dan kan je eindelijk je favoriete muziek opzetten en de volumeknop eens opendraaien. Als je graag zingt is dit ook de ideale moment om de stembanden te oefenen. Een danspasje voor de spiegel is altijd meegenomen.

Tip 9 – Inkopen

Ben je alleen thuis? Waarom niet inkopen doen van je favoriete snoep en drank en gewoon lekker opeten voor tv of voor een film?
Tip 10 – Trampoline, basketbal of skateboard

Misschien kan je wel een sport beoefenen zoals basketbal of spring ge gewoon op de trampoline en probeer je wat nieuwe dingen. Skaten is ook zeer populair en kan je makkelijk thuis doen. Maak een paar obstakels en probeer er over te geraken.

Tip 11 – Mediamarkt

Wat ook leuk kan zijn is om even uit te gaan naar Mediamarkt en te snuffelen tussen nieuwe muziek, GSM’s uittesten, ipads bekijken, recente spellen voor Playstation of andere consoles.

Tip 12 – Sporten

basketbal spelen grappigSporten die je thuis kan oefenen zijn volleybal, basketbal vooral, lopen of joggen, zwemen eventueel als je een zwembad hebt, boogschieten, verspringen, turnen, …

Tip 13 – YouTube filmpje

Zit je lekker thuis dan kan je misschien eens nadenken over een YouTube filmpje dat je kan maken. Ben je in iets heel hard geïnteresseerd dan kan je daar over praten en via Google adsense een centje bijverdienen indien je wil. Dat is een ideale bezigheid voor als je je verveelt en misschien wordt het nog wel een echte hobby. De filmpjes kunnen gaan over je huisdier, muziek, spelletjes, adviesfilmpjes, wetenschappelijk experimenten, alles kan. Zolang ze maar uniek zijn.

Tip 14 – Kunst

Ben je een beetje handig in tekenen of schilderen? Maak dan eens een vette tekening voor in je kamer of om weg te geven? Je kan het ook laten uitwerken om bijvoorbeeld om een t-shirt te laten drukken. Dan kan van een band zijn of gewoon iets leuk dat je graag ziet. Ook wel een ideaal kado om weg te geven.

Tip 15 – Verjaardagscadeau/moederdag

Is er een opkomende verjaardag? Dan is het misschien eens leuk om zelf iets in elkaar te knutselen dat dat af te geven. Ook voor Moederdag is dat een ideaal moment om iets leuks te maken en het kost je meestal minder geld.

 • Je kan bijvoorbeeld een houten kader maken met een lampje op. Super makkelijk om te maken als je even naar de Brico of gamma stapt en origineel wat zeker kan gebruikt worden.
 • Een ander voorbeeld is een houten kubus met familiefoto’s op.
 • Glazen pinten verven met glasverf voor kaarsjes in te plaatsen.
 • Leuke kaart zelf ineen knutselen.
 • Zakje maken voor een iPhone of Smartphone
 • Spulletjes voor Kerstmis

De voorbeelden zijn oneindig. Op internet vind je een boel ideeën waar je een paar jaar mee zoet bent denk ik :).

Tip 16 – Social media

Heb je toch nood aan sociaal contact, waarom ga je niet op Facebook en praat je met een aantal vrienden. Je kan ook online via Facebook spelletjes spelen wat ook altijd zeer leuk is. Via Twitter kan je ook communiceren met je vrienden en grappige foto’s doorsturen.

Niet echt social media maar ga eens een skypegesprek aan met een goede vriend. Of ga op zoek naar een vriend die je uit het oog verloren bent en probeer hem of haar te traceren en te contacteren.

Zoek op Instagram mensen die je kan volgen.

Bombardeer mensen op Snapchat met grappige foto’s.

Tip 17 – Chatten met vreemden

Onder deze sectie wil ik toch wel even aanhalen dat je er heel voorzichtig mee moet zijn. Hou het aub bij chatten. Is het te mooi om waar te zijn, niet afspreken. Criminelen weten wat ze moeten zeggen om je te verlijden. Ook al Skypen ze met je of via andere media. NIET AFSPREKEN! En stuur zeker nooit geld naar ze op. Ook al praat je al maanden met hem/haar. Meestal zit er compleet iemand anders achter de pc dan dat ze voordoen. Zeker ook foto’s proberen traceren op het internet om te kijken of ze niet gestolen zijn. Dat kan je doen in Google onder ‘afbeeldingen zoeken’ en dan de foto van de persoon uploaden. Google geeft aan of deze foto al ergens anders gebruikt is.

Sites waar je kan praten met vreemden zijn:

 • http://www.omegle.com
 • http://chatroulette.com/ (webcam)
 • http://www.praatanoniem.nl/
 • http://www.chatmetvreemden.be/
 • http://www.chatxl.nl/

Tip 18 – Jeugdcafé

Ga naar een jeugdcafé en drink er iets. Mogelijk geraak je snel aan de praat en maak je nieuwe vrienden.

Tip 19 – Muziekinstrument leren

gitaar leren spelen vervelingWaarschijnlijk is het nu de moment om die gitaar boven te halen die je ooit eens gekocht hebt. Natuurlijk kan je ook een ander muziekinstrument aanleren zoals viool, saxofoon, klarinet. Wanneer je gevorderd ben, maak er dan een filmpje van en zet het op YouTube.

Tip 20 – Foto collage

Heb je nog oude foto’s liggen? Dan kan je deze sorteren en in een foto album steken. Digitale foto’s kan je ook sorteren, een collage maken en ze laten afdrukken apart of in een fotoboekje. Zeer leuk om te doen. Je kan natuurlijk zelf nog foto’s extra bijmaken wanneer het over een bepaald thema gaat en ze toevoegen aan de collectie.

Tip 21 – De toekomst

Denk na wat je in de toekomst wilt worden. Ben je bijna afgestudeerd dan kan je al eens kijken naar Universiteiten of misschien droom je wel van een verre reis voor je verder gaat studeren. Een stage via het school is natuurlijk ook wel handig meegenomen. Kijk eens rond voor lezingen en hoor andere studenten spreken over hun ervaringen. Leuk om zulke dingen reeds te plannen en niet bepaald onbelangrijk.

Tip 22 – Slapen

Je kan ook gewoon helemaal niets doen en lekker een dutje doen. Zeker als het regent val ik daar direct van in slaap.

Tip 23 – Lees blog

Je kan natuurlijk ook nog altijd onze blog lezen voor meer tips tegen verveling 🙂 -> hoofdpagina Verveeltips.com

Tip 24 – Goede daad

Waarom koop je niet wat goedkope spullen en stuur je ze op naar een goed doel of naar een school in een ontwikkelingsland. Je hoeft er niet per se iets voor te gaan kopen. Ook spullen die je absoluut niet meer gebruikt kan je opsturen. Wat ze goed kunnen gebruiken is: schrijfgerief, hygiëne producten (tandpasta, tandenborstels, kam, …).

Er bestaan zelfs organisaties op internet waar je geld kan storten om de lokale economie in een ontwikkelingsland te ondersteunen => http://www.wakibi.nl/ De bedoeling is ook dat je het geleende bedrag ook terug krijgt na verloop van tijd.

Wat je zeker nog kan doen is je oma nog eens gaan bezoeken of gewoon oudere mensen in de buurt of in het rusthuis. Ze appreciëren het enorm. Neem een kaartje mee of wat vers fruit. Natuurlijk hebben ze graag chocolaatjes maar meestal mogen ze die niet eten. Je kan bijvoorbeeld ook een bingo namiddag organiseren. Dan heb je wel enkele kleine prijzen nodig maar dat is zeker voor hun niet het belangrijkste wat het is. Je kan ook een scenario uitschrijven en uitvoeren. Een klein toneeltje vinden ze altijd leuk of gewoon enkele goocheltrucs.

Je kan ook helpen bij het maken van soep of het bedelen van soep bij de voedselbedeling.

Je kan assisteren bij een Asiel en de dieren verzorgen.

Tip 25 – pennenvriend

Zoek een pennenvriend in het buitenland en schrijf eindeloze lange brieven. Natuurlijk heb je er dan weer minder tijd voor wanneer je je niet verveelt.

Tip 26 – Kamer herinrichten

Misschien moet je als anti-verveeltip je kamer opruimen en spullen naar de Kringloop brengen. Ondertussen kan je nieuwe spullen aankopen en je kamer opnieuw herinrichten. Bruikbare spullen worden gratis opgehaald. Nieuwe spullen kunnen geleverd worden mits betaling van het transport.

Tip 27 – Zelf zalven maken

Wist je dat een zalf maken eigenlijk heel simpel is. Zalven met natuurlijke ingrediënten zijn nog eens lekker gezond en kosten niet zoveel geld als je ze zelf maakt. Je kan ze dan ook nog eens maken met een geurtje dat jij graag hebt.  Meer informatie over zalven maken? Kijk eens op volgende blogspot => Huis, tuin en keuken. Ideaal voor mensen met eczeem of psoriasis.

Ook een eigen lippenbalsem maken is poepsimpel. Kijk eens op de site van Rustenrein.nl.

Tip 28 – Pokémon Hype

pokémon go mensen opgepastTegenwoordig heb je dus de Pokémon Go app die je toelaat overal maar Pokémons te gaan vangen. Niet echt mijn ding en vooral zien dat je niet onder een auto loopt. Maar al bij al een zeer leuk tijdverdrijf en iets wat je met andere mensen ook kan doen.

Opgelet voor ongevallen. Meer lees je op ons artikel: Pokémon gamer verzekerd of niet?

Tip 29 – Jeugdvereniging

Schrijf je zelf in bij een jeugdvereniging zoals KAJ, Chiro, en nog vele anderen. Elke week zijn er wel activiteiten gepland of moet je zelf als leiding dingen organiseren en uitwerken.

Tip 30 – Bioscoop

Misschien doe je dat minder snel maar waarom ga je niet lekker naar de bioscoop en neem een coole action film mee.

Tip 31 – Ryan Air

Zoek goedkope vliegtickets via Ryan air (max 70 euro heen en terug) en werk een citytrip uit. Vraag een goede vriend of vriendin of ze mee gaat. Je kan er natuurlijk ook gewoon een partyweekend van maken met een boel vrienden 🙂

Tip 32 – Geld verdienen

Wat beter kan je doen dan geld verdienen tijdens tijden dat je je verveelt. Ik heb het hier dan over het invullen van enquêtes, het uitvoeren van microjobs. Van dat laatste zijn verschillende sites online zoals fiverr.com om maar een voorbeeld te geven. Andere zeer interessante verdienwebsites zijn:

Bij Listminut kan je echt verschillende jobs uitvoeren. Dat kan gaan van huishouden, informatica, tuinieren, vervoer, bijles … Alles kan. zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Je kan ook te gazon af doen bij de buren en vragen voor een centje. Andere zijn babysitten, honden uitlaten. Zaken die niet echt tijdgebonden zijn. Als je ouders goed gezind zijn kan je een centje vragen voor zelf wat werken rond het huis uit te voeren die je normaal zelf niet moet doen: zwembad kuisen, onkruid wieden, takken snoeien, haag snoeien, auto’s wassen ….

Geld kan je ook verdienen met het schrijven van een eigen blog waar je dan Google Adsense advertenties op plaatst => InfoNu.nl  . De artikelen op deze website moeten van zeer goede kwaliteit zijn. Maar ideaal om je schrijverstalent naar boven te laten komen, later voor op je CV te zetten en ondertussen geld te verdienen. Dit is een website die echt werkt als je goede artikels kunt neerpennen.

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Aan jou de keuze wat je wilt doen.

Tip 33 – Fitness

Een sport die je zo wat op elk uur en op elke dag kan uitvoeren is natuurlijk fitness. Het is binnen en je kan er zo lang vertoeven als je wilt. De fitness hoeft ook niet duur te zijn. Vanaf 20 euro/maand kan je al gaan fitnessen bij Basic fit. Je hebt er zo waar alles maar geen begeleiding. Wens je toch begeleiding dan kan je dit tegen betaling bijbestellen. Vrij makkelijk allemaal.

fitness tegen vervelinig

Je kan ook voor thuis een aantal toestellen kopen of materiaal om je spieren te versterken. aan jou de keuze wat je wilt.

Op YouTube staan ook nog allerhande info over fitness of leuke workouts die je nu onmiddellijk kan uitproberen.

Tip 34 – Huisdier

Ook hier wil ik benadrukken dat een huisdier nemen een hele verantwoordelijkheid is. Neem dus niet zomaar een huisdier en bezin voor je begint. Een kat is zeer onafhankelijk maar daar kan je niet mee gaan wandelen als je een keertje verveelt.

Een hond is dan ideaal maar vergt veel aandacht en zorgen.

Een ander leuk huisdier zijn fretten. Ze zijn super intelligent, schattig en kunnen aan de leiband. Wel vergen ze eveneens veel aandacht en onderhoud.

Huisdieren zijn leuk en je krijgt er veel aandacht en liefde van terug. Als je veel alleen thuis zit is een huisdier ideaal.

Tip 35 – Wetenschap op zijn best

Wat ik ook wel eens leuk vind, is om een experiment in een te steken dat je dan later met vrienden kan uitvoeren. Maar je kan al vast leuk voorbereidend werk doen.

Waar je je kan op abonneren is bijvoorbeeld ‘Home Science’. Het spreekt natuurlijk al voor zich. Een link van een leuk filmpje vind je hier => 10 amazing home experiments

Tip 36 – Maak packing list

Staat de zomer weer voor de deur? Maak dan een lijst van spullen die je mee moet nemen op vakantie. Je gaat verstelt staan wat dat allemaal is en zo vergeet ge dus niets op reis. Je komt ook snel te weten wat je nog moet aankopen voor je op vakantie vertrekt. Maak hem op papier of digitaal zodat je hem later nog kan gebruiken.

Tip 37 – Bekijk YouTube kanalen

Op het YouTube zijn er heel wat leuke kanalen waar je uren lang tips en trucs kan opsteken van populaire YouTubers.

Enkele interessante kanalen zijn:

ThinkTank: Een leuke kanaal waar je allemaal je terecht kunt voor allemaal weetjes over jongens en meisjes maar ook leuke grappen en veel meer. Zo is de kans redelijk groot dat je vreemd gaat op 29, 39, 49, 59. Wil je te weten komen waarom? Kijk dan even op het kanaal.

ChR Films: Dit kanaal vind ik helemaal de max. Het gaat over extreme sports of stunts die mensen uitvoeren. Ik kan er uren naar kijken en heb al veel zin om ook iets te doen. Een leuk filmpje is: https://www.youtube.com/watch?v=TgmA7QtBLhc

Christen Dominique: Natuurlijk mag een make-up kanaal niet ontbreken. Christen laat zien hoe je een complete make-over zelf doet met echt geweldige resultaten.

Ook leuk om te bekijken zijn leuke dierenfilmpjes. Daar kan je massa’s en massa’s van op het internet terugvinden. Een voorbeeld is: https://www.youtube.com/watch?v=930PmOr-cYk. Op het kanaal van Vroege vogels vind je ook zeer leuke dierenfilmpjes.

Yolo King is een videokanaal dat vooral filmpjes op YouTube plaats van ‘Got Talent’ of ‘the Voice’.

Op Youtube is het ook mogelijk om volledige films op te zoeken en te bekijken. Het zijn natuurlijke geen recente films maar je bent er wel even zoet mee. En het is gratis! Geef gewoon ‘Complete movie’ in en alle films komen te voorschijn.

Grappige youtube filmpjesGrappige filmpjes: Natuurlijke zijn er uitzonderlijk veel grappige filmpjes op Youtube te vinden. Een kerel die ik echt goed vind: https://www.youtube.com/watch?v=TJxvDC7wWfY. Doe dit niet thuis 🙂

Tip 38 – Bakken chocolade

Wel ik kan je een ding zeggen, als je als man een lekkere chocolade cake kan bakken dan sta je gegarandeerd een streepje dichter bij de vrouwen. Natuurlijk kan je een boek kopen met allemaal chocolade recepten. Ik heb zo een boek maar het is veel leuker om op YouTube op zoek te gaan naar lekkere chocolade taart recepten, brownie recepten, koekjes recepten. Enkele leuke filmpjes of kanalen zijn:

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial