Anti-verveeltips voor kinderen


anti verveeltips voor kinderen

Anti Verveeltips voor kinderen

Kinderen kunnen zich snel gaan vervelen. Dat is op zich niet erg maar al gauw zijn ze kattenkwaad aan het uithalen en dat willen we natuurlijk niet. Dus hoe kunnen we kinderen op een pedagogisch verantwoorde manier bezig houden? Dat leggen we je hieronder uit in een aantal handige anti verveeltips voor kinderen:

 

Experimenteren

Er zijn verschillende boeken in de handel waardoor je kinderen kunt leren proefjes doen. Deze experimenten kunnen enkele uren duren of zelfs over een termijn van enkele dagen lopen. De boeken zijn op het niveau van het kind waardoor het de instructies makkelijk kan opvolgen. Natuurlijk is het wel leuk als mamma of papa een handje toesteekt. Een leuke site die je eens moet bekijken is proefjes.nl. http://www.proefjes.nl/. Er wordt altijd wel gebruik gemaakt van eenvoudige materialen die je thuis altijd voorradig hebt.

Knutselen

Ook knutselen stimuleert de fantasie van het kind. In de handel zijn er voor elke leeftijdscategorie genoeg knutselboekjes voorhanden voor handen. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn. Ook op het internet vind je uitgebreid informatie omtrent knutselen en leuke tips.

Ringtones maken

Als je kinderen zich vervelen is het misschien leuk om eens een ringtone te maken. Ook zonder kennis van mixen of muziek, kunnen zelfs jonge kinderen een eigen ringtone maken. Op het internet vind je allerlei gratis online software waarmee je een leuk deuntje kan maken. Zo heb je het programma http://www.bimtones.com/ waarbij de kleinste al een leuk muziekje kunnen maken. Voor de iets oudere kinderen die reeds van mamma of papa hun mobieltje mogen lenen, zijn de programma’s http://www.bimtones.com/, http://acoustica-mixcraft.nl.softonic.com/ en http://www.kakophone.com/EN/kakotrucs.htm zeer geschikt. Ideaal voor kinderen die op latere leeftijd meer bewust zijn voor muziek.
 

Schattentocht of geocachen

Dit is een superleuk spel om met kinderen te doen. Het is de bedoeling dat de kinderen op zoek gaan naar schatten of geocachen. Met behulp van de GPS-coördinaten kan je de schat vinden. Je hebt geen duur GPS systeem nodig om de schattentocht uit te voeren. Dat kan je ook al met een smartphone die de geïnstalleerde GPS app heeft. De schatten kunnen verstopt liggen in woonwijken, andere in een mooi stukje natuurgebied. Je kan het spel zo gevarieerd maken als je wilt. Op http://www.geocaching.nl/ vind je een boel informatie over geocachen samen met handige tips en maps zowel voor Nederlands als België.

Pokémon vangen

Tegenwoordig heb je een nieuwe hype en dat is Pokémons vangen met je Smartphone. De app kan je gratis downloaden: Pokémon Go

Pokemon go vangenHet spel is eigenlijk gebaseerd of het origineel. Je hebt een kaart van je omgeving en daar verschijnen op geregelde tijdstippen pokémons op die je dan natuurlijk moet vangen met je Pokémonballen. Die ballen moet je op een speciale manier gooien om je pokémon te kunnen vangen. Ballen kan je verkrijgen bij de Pokéstop. Welke Pokémons je al hebt gevangen, kan je terugvinden in je Pokédex. Heb je een pokémon gevangen, dan verandert de nummer in een plaatje. Zo weet je welke pokémons nog ontbreken.

Voor dit spel moet je dus effectief naar buiten. Ideaal om kinderen achter hun PC weg te halen. Om de pokémons te vinden, maak je gebruik van een pokemon Go radar.

Je kan ook contacten leggen met andere spelers en elkaar helpen in het vinden van die zeldzame pokémons.

Zwembadfeestje

Is het lekker weer, dan kan je misschien een leuk kinderfeestje organiseren in combinatie van een kinderzwembad. Serveer leuke alcoholvrije cocktails en voorzie wat kleine gezonde hapjes. Zet vervolgens nog een leuk muziekje op en het feest kan niet meer stuk.

Liever niet bij je thuis? Ga dan eens naar een subtropisch zwembad.

Juwelen maken

Juwelen maken is ook zeer geliefd bij de meiden. Ofwel kan je je engageren voor loomarmbandjes te maken. Juwelenboxen met alles er op en er aan kunnen online aangekocht worden.

Kermis

Naar jaarlijkse gewoonte is er in elk dorp wel een kermis. Deze vinden meestal plaats in de vakantieperiodes.

Daguitstapjes

Je kan met de kinderen naar een pretpark gaan, een museum, fietsen, wandelen, speldagen, chocolade workshop, etc. Online kan je via verschillende websites opzoeken wat er die dag te doen is aan activiteiten.

Enkele zijn:

  • Ecodrome Zwolle (Zwolle – Nederland)
  • Zee-excursie (Oostende – België)
  • De Pannenkoekenboot
  • Monkey Town (Diverse locaties – Nederland)
  • Railbike (Tessenderlo – België)

Een heel leuk themapark is Slagharen.Je hebt zowel het gewone attractiepark met als thema het wilde westen als eens waterpretpark en je kan er makkelijk overnachten. Echt iets voor een cowboy of een cowgirl. Voor meer info kijk op de officiële website => klik hier

Pizza bakken

Een leuke anti verveeltip voor kinderen is zeker pizzabakken. Ik denk dat zowel elk kind het leuk vindt om een keer zelf pizza te bakken. Je kan er voor opteren om het pizzadeeg zelf te maken wat wel wat tijd in beslag neemt. Of je kan opteren om pizzadeeg in de winkel aan te kopen en deze te beleggen naar eigen smaak. Lekkere pizza’s zijn:

  • Pizza Margherita
  • Pizza Salami
  • Pizza Hawaï
  • Pizza Quattro Formaggi

Deze pizza’s worden door de meeste kinderen als lekker gevonden. Daarbij zijn ze meestal ook nog gezonder als de pizza’s die men aankoopt in de supermarkt.

Bessen plukken

anti verveeltip kinderenOok een aanrader om met kinderen te doen, is bessen gaan plukken. Dat kan zowel in het wild zijn. Braambessen en bosbessen vind je in de periode juli tot augustus. Organiseer een leuke wandeling en gagarandeerd vind je in die periode wel ergens braambessenstruiken. Bosbessen kan je dikwijls gaan plukken bij fruittelers. De bessen kunnen dan gebruikt worden voor confituur te maken, smoothies, fruitijsjes of saus bij overheerlijke ijsjes.

Vragen of reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial